Stingerea incendiilor. Gaz, apa, spuma. - Media Security - Chisinau (Moldova)

Stingerea incendiilor. Gaz, apa, spuma.

De mult timp, unica metoda de stingere a incendiilor a fost turnarea apei asupra sursei de foc. Cu mult mai tarziu, oamenii si-au dat seama sa acopere focul cu nisip, pamant, cenusa. Asa a aparut prototipul viitoarei stingeri a focului cu pulbere. Stingerea focului “umeda” sau “uscata”, cu nisip sau cenusa, erau in afara competitiei, dar totul s-a schimbat cu aparitia erei tehnologice. Atunci a si aparut metoda de stingere a focului, care unifica in sine avantajele stingerii “umede” si “uscate” – stingerea incendiilor cu spuma.

Scopul direct al sistemelor de stingere a focului – prevenirea, limitarea extinderii, stingerea focului, protectia oamenilor si bunurilor materiale de la incendiu.

Cele mai sigure sisteme pentru rezolvarea sarcinilor de mai sus sunt sistemele de stingere automata a incendiilor. Spre deosebire de sistemele de stingere manuala si sistemele, care se afla sub controlul operatorului, aceste sisteme se activeaza de automatizarea incendiara conform datelor de senzori. La randul sau, aceasta asigura stingerea operativa a susrsei de foc fara interventia umana.

Media Security va ofera servicii de stingere a incendiilor. Sistemele noastre automatizate antiincendiare asigura:

  • Controlul 24/24 a temperaturii si prezentei fumului in aria protejata
  • Activarea alarmei de sonore si de lumina
  • Emiterea semnalului “alarma” la consola de protectie impotriva incendiilor
  • Inchiderea automata a supapelor si usilor de inhibare a flacarii
  • Activarea automata a sistemului de evacuare a fumului
  • Eliminarea automata a agentului de stingere
  • Notificarea privind eliminarea agentului de stingereSprinkler and smoke detector