Control acces, interfoane - Media Security - Chisinau (Moldova)

Control acces, interfoane

Sistemul de control si de gestionare a accesului-totalitatea echipamentelor de siguranta tehnice si firmware,care au ca scop limitarea si inregistrarea obiectelor(oameni,transport), la intrare-iesire de pe un teritoriu anume, prin punctele de acces:usi,porti,puncte de trecere.

Principalul obiectiv-gestionarea accesului pe teritoriu(cine are acces, la ce ora si pe care teritoriu),inclusiv:

  • Limitarea accesului pe teritoriu
  • Identificarea persoanei care are acces pe teritoriu

IMG_0069

(foto- Parlamentul Republicii Moldova)

Interfon-dispozitiv de comunicare electronic, care ofera comunicare la distanta dintre abonatul din orice cladire si vizitatorii ce doresc sa intre.

Cumpararea interfonului este necesara in primul rand pentru securitate-aceasta este functia principala al acestui dispozitiv. Interfoanele asigura controlul accesului in cele mai diverse cladiri,spatii si teritorii: de birou, industriale,centre militare, precum si zone private,cabane si blocuri locative. Interfonul este util mai ales pentru protectia impotriva intrusilor,care in timpul apelului nu vor vedea persoana din interiorul incaperii.

Dispozitive de blocare

  • Bariere rotative-sunt folosite la intrarea in intreprinderi,facilitati publice(stadion,gara,metrou)-pretutindeni unde este necesar de organizat o trecere controlata a unui numar mare de oameni.Barierele rotative se impart in 2 tipuri de baza:de talie si pe toata inaltime.Daca langa bariera rotativa nu este prevazuta posibilitatea deschiderii rapide a unei treceri libere(in caz de incendiu),barierele de talie trebuiesc echipate cu bare “antipanica”-bare care pot fi rupte cu puterea unui om obisnuit(Cerinta pompierilor)
  • Cabine de rotatie- se utilizeaza in banci, in intreprinderi cu cerinte inalte de securitate
  • Porti si bariere-de obicei, se instaleaza la intrarea pe teritoriul intreprinderii,in parcari ,la intrarea in zona locativa,in curtile blocului.Cerinta de baza-rezistenta la conditiile climaterice si posibilitatea gestionarii automatizate(cu ajutorul sistemelor de control acces).Cand vine vorba de organizarea sistemului de control acces al pasajului,sunt impuse cerinte suplimentare- distanta marita a recunoasterii etichetelor, recunoasterea numerelor de inmatriculare a automobilului (in cazul integrarii cu sistemul de supraveghere video).poză 4